Лого ДПС-а / - ДПС
07/10/2021 u 21:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Престонице: Кривокапић jедини терориста у догађаjима на Цетињу

Министре Секуловићу, обjасните црногорскоj jавности какав jе то тероризам починио Калуђеровић 5. септембра када су грађани Црне Горе користили Уставно право на слободу окупљања изражаваjући протест против устоличења митрополита Цркве Србиjе у Цетињском манастиру - наводи се у саопштењу

Црногорска jавност данас jе сазнала да jе усред биjела дана на Цетињу ухапшен „терориста“ Нено Калуђеровић. Нено Калуђеровић крив jе за терор хемиjом коjу су грађани Цетиња преживjели 5. септембра, за незакониту и прекомjерну употребу силе, за десетине повриjеђених грађана и за одузимање слободе jедном читавом граду, наводи у саопштењу ДПС Престонице.

- Ипак, истина jе много другачиjа и стога се овим путем обраћамо министру унутрашњих послова Сергеjу Секуловићу, као човjеку чиjи органи и даље прогоне Цетињанке и Цетињане.

Министре Секуловићу, пошто Ваши органи лишаваjу слободе поштене и недужне грађане Цетиња, обjасните црногорскоj jавности какав jе он то тероризам починио 5. септембра када су грађани Црне Горе користили Уставно право на слободу окупљања изражаваjући протест против устоличења митрополита Цркве Србиjе у Цетињском манастиру - наводи се у саопштењу.

Истичу да је "једини терориста у овоj причи, министре Секуловићу, Ваш премиjер, коjи саопштава неистине и измишља `Молотовљеве коктеле`, дестабилизуjе државу, незаконито наређуjе иживљавање над грађанима и сам учествуjе у ширењу заразе коjа дневно односи десетине живота".

- Стога, након што се прво обрачунате са сопственим премиjером, коjи, по вашем признању, издаjе незаконита наређења за напад на грађане, онда можете да преиспитуjете улогу учесника скупа 5. септембра на ком су се бранили част и достоjанство Црне Горе - наводи цетињски ДПС.

Наводе да уколико министар пак настави да приводи и застрашуjе невине грађане представљаjући их као терористе, "знаjте да Вам то нећемо дозволити и да ћете се суочити са jасним и ефикасним одговором грађана Црне Горе коjи неће дозволити понижења марионетске владе".

Одбор ДПС Престонице jош jедном снажно осуђуjе данашњи догађаj и позива на поштовање претпоставке невиности уз пуно увjерење да jе Нено Калуђеровић користио своjе Уставно гарантовано право како би штитио интересе Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 02:01