/ - Синдикат УИКС
10/12/2022 u 17:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Spasojević učinio težu povredu dužnosti, on je državni službenik, a ne rijaliti zvijezda

Svojim krajnje “neumjesnim” ponašanjem Spasojević je, prema njihovim riječima, učinio “disciplinski prestup koji bi u krajnjem mogao da dovede do prestanka radnog odnosa”

Izjava Predraga Spasojevića, načelnika Istražnog zatvora u Spužu, izrečena na televiziji A1 plus – u vlasništvu osobe kojoj je iz razloga bezbjednosti države zabranjen ulazak u Crnu Goru – osim što je zabrinjavajuća sa društvenog, političkog i građanskog aspekta, zahtijeva i odgovarajuću pravnu reakciju, poručili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Spasojević: Spremiću ćeliju za Mila Đukanovića, čekam ga kod mene i to vrlo brzo ako Bog da

Spasojević je, kako navode iz partije, imenovani državni službenik, “a ne rijaliti zvijezda”.

-Poslodavac Predraga Spasojevića je država Crna Gora. Imajući u vidu tu činjenicu, a polazeći od ustavne podjele vlasti, nedvosmisleno dolazimo do zaključka da je Predrag Spasojević uličarskim nastupom i izgovaranjem gnusnih riječi upućenih Predsjedniku države, uvrijedio i samu državu. Na takav način, ponašanjem na nivou nekog primitivnog rijaliti programa, Spasojević je nanio štetu sebi, ali i instituciji u kojoj je zaposlen. On je bio u obavezi da svoju dužnost starješine jedne državne institucije vrši u skladu sa Ustavom, zakonima i drugim propisima- pojasnili su iz DPS:

Svojim krajnje “neumjesnim” ponašanjem Spasojević je, prema njihovim riječima, učinio “disciplinski prestup koji bi u krajnjem mogao da dovede do prestanka radnog odnosa”.

-Pravni osnov za ovakve naše tvrdnje svakako se nalazi u Zakonu o državnim službenicima i namještenicima. Cijenimo da je Spasojević, zloupotrijebljavajući svoj službeni položaj i dajući određene komentare bez ikakvog utemeljenja, a ponašajući se kao da je Istražni zatvor njegova prćija, iz razloga njemu poznatih, doveo sebe u situaciju da je nedostojan funkcije koju objavlja jer je, između ostalog, učinio težu povredu dužnosti- obrazložili su iz partije.

U DPS-u smatraju da se protiv Spasojevića mora pokrenuti disciplinski postupak.

-Ne ulazeći u prave razloge za takvu Spasojevićevu izjavu, u kojima svakako ima i želje za političkom promocijom, smatramo da se protiv njega mora pokrenuti disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti i istovremeno privremeno ograničiti vršenje dužnosti načelnika Istražnog zatvora. Više je nego očigledno da njegovo prisustvo na radu šteti interesu državnog organa u kojem je zaposlen. O činjenici na koji način šteti ne treba trošiti riječi, imajući u vidi ustavno pravni položaj i nadležnosti institucije Predsjednika države, kao i Ustavom zajamčenu nepovrjedivost ličnog, profesionalnog, psihičkog i tjelesnog integriteta svakog građanina, a sa druge strane nadležnost i opis poslova načelnika Istražnog zatvora kao rukovodećeg lica u toj instituciji, čije ponašanje i ophođenje prema poslu mora biti reper svim ostalim zaposlenima u tom državnom organu- naglašavaju iz Partije.

U vezi sa ovim skandalom, u DPS-u, očekuju reakciju od strane poslodavca Spasojevića.

-Jer u suprotnom bi se dalo zaključiti da se njegov poslodavac saglašava sa izjavama imenovanog i da dijeli njegov stav o državi i instituciji Predsjednika države- zaključuju iz DPS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:57