фото илустрација / - фото илустрација
11/01/2022 u 10:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: У херцегновском Дому здравља приморавају љекаре позитивне на ковид да прегледају пацијенте

Из ДПС-а додају да нас ових дана убjеђуjу да jе проценат смртности врло мали код новог соjа, чак у jедном тренутку дjелуjе да се људски животи своде на пуку статистику

Општински одбор ДПС-а Херцег Нови, моли надлежне у херцегновском Дому здравља да не примораваjу љекаре позитивне на ковид-19 вирус, са или без симптома, да прегледаjу пациjенте.

 - Дешавало се већ по Црноj Гори али зар Херцег Нови мора испратити све ружне трендове? Зар љекар коjи има симптоме мора доћи на посао и прегледати пациjенте (некодан, некодва) док не добиjе резултате ПЦР теста? Неки и поред позитивног теста иду на посао данима као што jе то било у Будви - Зар данас када су рекорди црни да црњи не могу бити, не можемо начинити барем мали напор да покушамо заштитити пациjенте коjи су без вируса, из других здравствених разлога, дошли на преглед? Да ли смо таjно почели да примjењуjемо шведски модел или су само неодговорност и непажња у питању - питају у овој партији.

Из ДПС-а додају да нас ових дана убjеђуjу да jе проценат смртности врло мали код новог соjа, чак у jедном тренутку дjелуjе да се људски животи своде на пуку статистику.

 - Немоjмо заборавити да у двочланоj или четворочланоj породици гдjе су сви заражени и гдjе су изгубили jедног члана, смртност jе 25-50%. Шта тек рећи породицама коjе су изгубиле више чланова? Надамо се да се овакве ствари више неће понављати, тешко jе рећи „вjеруjемо да се овакве ствари више неће понављати” jер смо повjерење у Министарство здравља и локалне Домове здравља након оваквог и сличних догађаjа дефинитивно изгубили - закњучују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:17