Слађана Ћорић / - приватна архива
20/09/2021 u 11:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Др Ћорић: Скупови без маски и одстоjања док здравство изгара

Вакцинациjа против корона вируса у Црноj Гори jе добровољна, али, с друге стране, упозоравамо jош jедном да они коjи наводно бране своjа, угрожаваjу права огромне већине грађана да остане здрава и безбjедна, каже Ћорић

И онда се неко чуди промjени епидемиолошке слике у Црноj Гори!? То jе jедини коментар Министарства здравља након свих jавних скупова на коjима се не носе маске и не држи одстоjање и поред свих овдашњих и свjетских упозорења да такво понашање причињава ненадокнадиву штету коjоj свjедочимо свакодневно, каже др Слађана Ћорић, генерална директорица Директората за здравствену заштиту у Министарству здравља.

- За сваки случаj подсjећамо да љекари не шетаjу и шире заразу већ дочекуjу у болницама жртве, наjчешће, неодговорног понашања њиховог наjближег окружења. Вакцинациjа против корона вируса у Црноj Гори jе добровољна, али, с друге стране, упозоравамо jош jедном да они коjи наводно бране своjа, угрожаваjу права огромне већине грађана да остане здрава и безбjедна - каже Ћорић.

Министарство здравља jош jедном позива све надлежне службе да буду ефикасне преко своjих могућности, исто као што особље из изгара у болницама, приликом контроле актуелних мjера у борби против корона вируса.

- У противном, заложићемо се за jош ригорозниjа ограничења, а у циљу очувања jавног здравља, одбране науке и свих људских живота коjи се, досадашњим поступцима, директно и, неко би рекао, с умишљаjем угрожаваjу.

Хвала сваком, од преко 230 хиљада грађана коjи су се до сада имунизовали, што jе преко 50 одсто пунољетних - наводи др Ћорић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:24