/ - Др Еровић
19/11/2021 u 14:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Др Еровић: Да није било Боровинић Бојовић и љекара КЦЦГ ја данас не бих био жив

У сарадњи са Институтом за јавно здравље Црне Горе спровођене су и спроводе се, како додаје, све епидемиолошке мјере по препорукама Свјетске здравствене организације

Др Кенан Еровић спец. анестезиологије, реаниматологије и интензивне терапије, који је директор Опште болнице у Бијелом Пољу обратио се грађанима саопштењем поводом перформанса на Римском тргу у Подгорици.

-Поводом грубих квалификација на рачун министарке др Јелене Боровинић Бојовић и напада на Министарство здравља током преформанса, мислим да се ради о грубим, најблаже речено, неистинама, које желе да униште и анулирају све оно што здравствени радници и Министарство здравља чине како би помогли грађанима Црне Горе. Министарство здравља је у протеклих годину дана учинило све да се пандемија стави под контролу и да се сачувају животи грађана, почев од набавке опреме и љекова за потребе лијечења цовид пацијената па до набавки вакцина, којих када је министарка преузела функцију није уопште било нити су постојали уговори о њиховој набавци- наводи Еровић.

У сарадњи са Институтом за јавно здравље Црне Горе спровођене су и спроводе се, како додаје, све епидемиолошке мјере по препорукама Свјетске здравствене организације.

-Перформанс који је спроведен прије свега вријеђа љекаре и медицинско особље који се несебично дају током цијелог трајања пандемије, од којих су многи уништили своје здравље, неки постали инвалиди а поједини су изгубили живот. Да ли се на овакав начин, цртајући мете здравственим радницима, изражава захвалност за све што су урадили?- додаје он.

Лично је, истиче, имао искуство са најтежом клиничком сликом и свим могућим компликацијама од ЦОВИД 19 инфекције.

-Као љекар анестезиолог заразио сам се радећи и пружајући сву могућу помоћ у лијечењу најтежих пацијената у црвеној зони. Због компликација и тешке клиничке слике постао сам пацијент министарке др Јелене Боровинић Бојовић. Да није било докторке и особља КЦЦГ ја данас не бих био жив, као ни стотине и стотине других пацијената којима је министарка др Јелена Боровинић Бојовић пружила стручну помоћ. Жалосно је и злонамјеро што иза свега овога стоје и поједине колеге које никад ногом нијесу крочиле у црвену зону. Њих није брига за здравље грађана већ је ово њихова кукњава за неким, њима али и грађанима добро познатим, стварима које немају везе са медицинском доктрином и етиком- закључује Еровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:50