/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
27/11/2023 u 13:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dragović reagovala na izvinjenje Opštinske izborne komisije Berane popisivačima koji nisu primljeni

Ono što bih takođe napomenula je da nemam ništa lično protiv bilo kojeg sugrađanina koji se našao na spisku popisivača i instruktora, već da se moje reagovanje odnosi samo na nesavjestan rad Opštinske popisne komisije Berane, navela je Dragović

Jelena Dragović reagovala je na odluku o izboru popisivača. Reagovanje prenosimo integralno.

" Do sada sam svoje mišljenje o dešavanjima u našoj državi dijelila isključivo sa prijateljima i porodicom. Izvinjenje Opštinske popisne komisije popisivačima koji su eliminisani u drugom krugu, među kojima sam i ja, natjeralo me da se ovim putem obratim javnosti. Jadno je i ponižavajuće staviti potpis ispod onakve sramne odluke, pa je izvinjenjem punim neistina pravdati. Kao prvo, ako je i ovog puta bio presudan politički sporazum, zbog čega niste u uslovima konkursa dodali da se mogu prijaviti isključivo pripadnici opozicionih partija? Zbog čega su onda među novim imenima pripadnici vladajućih partija? Ako ste se već vodili tim sporazumom zbog čega ste dali drugu šansu onim ljudima koji su svojevoljno odustali od obuke prošlog mjeseca? Znači li da ste odstupili od standarda što se tiče nezaposlenih lica, jer trenutno opozicione partije nemaju pristalica koji se na nalaze na Birou rada? Zbog čega vam iznad potpisa onda stoji da je riječ o nezaposlenim licima?

Sve je to gospodo moglo drugačije da bude, samo da ste svoj posao radili kako treba. Kako niko nije eliminisan iz komisije, a mislim ni iz spiska instruktora, već su samo dodati članovi prihvatljivi pomenutim sporazumom, mogli ste isto uraditi i sa popisivačima. Da niste dali drugu šansu onima koji su već odustali, prepoznali pripadnike opozicionih partija koji su već prošli ubuku prethodni mjesec, imalo bi mjesta i za nas 60. Time bi ispoštovali čuveni vaš paritet i politički ključ i ne bi bili u situaciji da nam se pravdate još sramnijim izvinjenjem. Svakom rečenicom koju ste počeli sa "Tačno je" još jednom ste potvrdili da se u ovoj državi neke stvari nikad neće promijeniti. Jasno je da ko god je na vlasti isti će ljudi prosperirati, a nekima ne može biti ni da budu popisivači. Vodeći se političkim sporazumom za jedan obični popis stanovništva, ugrozili ste lični integritet svakog od nas, svrstavajući nas u vladajuće i opozicione. Prekršili ste Zakon i uslove konkursa, sve to ovjerili svojim potpisom, a ipak se usudili na izvinjenje tim istim ljudima.

Ovo je samo još jedan razlog zbog kojeg bih voljela da sam prvi vazduh udahnula negdje daleko od ove zemlje i iz te daljine se divila samo njenim prirodnim ljepotama.  Na kraju, ja se vama neću izvinjavati, nego ću vam reći sram vas bilo, ali ću vam ipak poželjeti, kao i vi meni, dobro zdravlje i svaku ličnu i profesionalnu sreću. Takođe, željela bih da se zahvalim i članovima komisije koji nisu stavili svoj potpis ispod onakve sramne odluke, kao i dr Igoru Babiću koji je prvi javno podržao nas 60 popisivača, kojima je jedino sigurno da će i dalje biti na evidenciji Biroa rada. Ono što bih takođe napomenula je da nemam ništa lično protiv bilo kojeg sugrađanina koji se našao na spisku popisivača i instruktora, već da se moje reagovanje odnosi samo na nesavjestan rad Opštinske popisne komisije Berane", s poštovanjem, Jelena Dragović.

image
Jelena Dragović izvinjenje komisije
image
Jelena Dragović izvinjenje komisije
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 11:54