/ foto dan arhiva
07/02/2023 u 09:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izvještaj o realizaciji preporuka o finansijskoj reviziji poslovanja Tužilaštva

Nadležni Kolegijum DRI zaključio je nakon kontrole realizacije preporuka da je Tužilaštvo, od osam preporuka realizovalo četiri preporuke, dok četiri preporuke zahtijevaju dalje praćenje

Državna revizorska institucija objavila je treći Izvještaj o realizaciji preporuka iz izvještaja o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti poslovanja Tužilaštva za 2020.godinu, koji je dostupan na zvaničnoj internet stranici www.dri.co.me.

- Državna revizorska institucija je izvršila III kontrolu realizacije preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja i pravilnosti poslovanja Tužilaštva za 2020.godinu. Shodno II Izvještaju DRI o realizaciji preporuka Tužilaštva od 25.07.2022.godine, nadležni Kolegijum DRI  je konstatovao da je Tužilaštvo objavljivanja Izvještaja o reviziji realizovalo ukupno 30 od 38 datih preporuka i da 8 preporuka zahtijeva dalje praćenje, te zadužio Tužilaštvo da za 8 preporuka dostavi novi Izvještaj o realizaciji preporuka u roku od 4 mjeseca- navodi se u saopštenju.

Nadležni Kolegijum DRI zaključio je nakon kontrole realizacije preporuka da je Tužilaštvo, od 8 preporuka realizovalo 4  preporuke, dok 4 preporuke zahtijevaju dalje praćenje.

- S tim u vezi, zaključak Kolegijuma je da Tužilaštvo za 4 preporuke dostavi novi Izvještaj o realizaciji preporuka najkasnije do 31.07.2023.godine. Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti poslovanja Tužilaštva za 2020.godinu (III Izvještaj), će se dostaviti skupštinskom Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:57