/ foto: dana rhiva
13/12/2022 u 09:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DRI: Revizijom poslovanja ANB-a utvrđene neusklađenosti sa Zakonom o državnoj imovini

Državna revizorska institucija je objavila Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Agencije za nacionalnu bezbjednost  za 2021. godinu, koji je dostupan na zvaničnoj internet stranici www.dri.co.me.

- Nadležni Kolegijum DRI u sastavu Branislav Radulović (Senator - Rukovodilac Kolegijuma) i Milan Dabović (Senator - član Kolegijuma) izrazio  je pozitivno mišljenje na Godišnji finansijski izvještaj Agencije za nacionalnu bezbjednost  za 2021. godinu i uslovno mišljenje na usklađenost poslovanja sa propisima. Finansijskom revizijom Godišnjeg finansijskog izvještaja Agencije za nacionalnu bezbjednost za 2021. godinu, nadležni Kolegijum DRI stekao je razumno uvjerenje da isti daje istinit i objektivan prikaz iskazanih primitaka i izdataka u skladu sa prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor- navodi se u saopštenju.

Revizijom pravilnosti poslovanja Agencije za nacionalnu bezbjednost utvrđene su neusklađenosti poslovanja istog sa Zakonom o državnoj imovini, Uputstvom o bližem načinu vršenja popisa pokretnih i nepokretnih stvari u državnoj svojini i Uputstvom o radu državnog trezora. Utvrđene neusklađenosti imaju materijalan ali ne i prožimajući  efekat. 

- Nadležni Kolegijum DRI utvrdio je da karakter nalaza u predmetnoj revizije nalaže da subjekt revizije, do 20.01.2023. godine, izradi i dostavi Državnoj revizorskoj instituciji plan aktivnosti za realizaciju preporuka koji sadrži mjere, nosioce, aktivnosti i rokove i da, u skladu sa čl. 15 Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji, do 12.06.2023. godine, izvijesti DRI o preduzetim radnjama po izrađenim i dostavljenim  preporukama. U skladu sa čl. 7 stav 1 tačka 11 Zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane nadležni Kolegijum DRI odlučio je da se  Konačni  izvještaj DRI dostavi  Odboru  za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:27