foto dri / - FOTO DRI
22/12/2023 u 09:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DRI: Tri preporuke date HGI zahtijevaju dalje praćenje

Nakon sprovedene prve kontrole, Hrvatska građanska inicijativa je dostavila DRI novi Izvještaj o realizaciji preporuka

Državna revizorska institucija izvršila je dodatnu kontrolu realizacije osam preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Hrvatske građanske inicijative za 2021. godinu.

Nakon sprovedene prve kontrole, Hrvatska građanska inicijativa je dostavila DRI novi Izvještaj o realizaciji preporuka.

Nadležni Kolegijum DRI u sastavu: Predsjedavajući Senatom DRI, senator Nikola N. Kovačević – rukovodilac Kolegijuma i senator dr Branislav Radulović - član Kolegijuma, konstatovao je, nakon II kontrole realizacije preporuka da je Hrvatska građanska inicijativa u izvještajnom periodu od usvajanja Izvještaja o reviziji (10.oktobar 2022. godine) do podnošenja drugog Izvještaja o realizaciji preporuka (15.novembar 2023. godine), realizovala 8 (osam) od ukupno 11 (jedanaest) datih preporuka, 1 (jedna) preporuka je djelimično realizovana, dok se za 2 (dvije) preporuke nije mogao utvrditi status. S tim u vezi, zaključak Kolegijuma je da Hrvatska građanska inicijativa za 3 preporuke koje zahtijevaju dalje praćenje  dostavi novi Izvještaj o realizaciji preporuka najkasnije do 15. juna 2024.godine.

Predmetni izvještaj o realizaciji preporuka Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Hrvatske građanske inicijative za 2021. godinu će se dostaviti Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore.

Konačni Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog  finansijskog izvještaja Hrvatske građanske inicijative za 2021. godinu - II izvještaj, sa infografikom je dostupan javnosti na zvaničnoj internet stranici Državne revizorske institucije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:46