Godišnja pregledna konferencija   / - MINISTARSTVO ODBRANE
29/06/2022 u 09:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Državni sekretar Ministarstva odbrane na Godišnjoj preglednoj konferenciji OEBS-a

Jedina od tema ovogodišnje Konferencije biće bezbjednosna situacija u Evropi, sa fokusom na ukrajinsku krizu, koja je iz temelja uzdrmala evropski bezbjednosni poredak uspostavljen nakon kraja Hladnog rata, navodi se u saopštenju

Državni sekretar Ministarstva odbrane Crne Gore dr Krsto Perović učestvuje na OEBS-ovoj Godišnjoj preglednoj konferenciji u Beču, koja se održava u sjenci agresije Ruske Federacije na Ukrajinu.

Učesnicima su se obratili predsjedavajući OEBS-a, ministar vanjskih poslova Poljske Zbignjev Rau, generalna sekretarka OEBS-a, Helga Marija Šmid i ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba, saopšteno je iz Ministarstva odbrane (MO).

- Jedina od tema ovogodišnje Konferencije biće bezbjednosna situacija u Evropi, sa fokusom na ukrajinsku krizu, koja je iz temelja uzdrmala evropski bezbjednosni poredak uspostavljen nakon kraja Hladnog rata.

Na marginama Konferencije, državni sekretar Perović je sa kolegom iz Sjeverne Makedonije Draganom Nikolićem razgovarao o dosadašnjoj saradnji dvije zemlje u oblasti odbrane i mogućnostima njenog daljeg unapređenja. Sagovornici su se saglasili da je saradnja na izuzetno visokom nivou, obilježena prijateljskim odnosnom i brojnim bilateralnim aktivnostima.

Razmijenjena su mišljenja i o mogućnostima za jačanje bilateralne i regionalne saradnje savezničkih država, o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na evroatlantskom prostoru, nakon agresije Ruske Federacije na Ukrajinu.

Perović je imao i više drugih bilateralnih susreta, uključujući i sa predsjedavajućim Stalnog savjeta, poljskim ambasadorom Adamom Halacinskim.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. avgust 2022 15:43