/ - FOTO: VDT - EURODžAST
08/03/2024 u 13:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Državno tužilaštvo kredibilan partner EUROJUST-a

U borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou državnotužilačka organizacija Crne Gore imaće punu podršku Evropske agencije za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima (EUROJUST), poručeno je sa sastanka vrhovnog državnog tužioca (VDT) Milorada Markovića sa predsjednikom EUROJUST-a Ladislavom Hamranom, koji je organizovan u Hagu.

Tokom sastanka, kom su prisustvovali zamjenica VDT-a i tužiteljka za vezu sa EUROJUST-om Jelena Đaletić i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, vrhovni državni tužilac upoznao je predsjednika EUROJUST-a sa planiranom reformom državnotužilačke organizacije, čiji je cilj uspostavljanje efikasne institucije. 

- Nastavak dosadašnje uspješne saradnje sa EUROJUST-om i drugim međunarodnim partnerima, uz preduzimanje neophodnih koraka na unutrašnjem planu doprinijeće da Državno tužilaštvo bude kredibilan partner kolegama iz Evropske Unije(EU) - poručio je VDT.

Ističući dosadašnju uspješnu saradnju sa tužiteljkom za vezu sa EUROJUST-om, Hamran je izrazio uvjerenje da će takav oblik saradnje biti nastavljen i u narednom periodu.    

Delegacija državnotužilačke organizacije, koju predvodi vrhovni državni tužilac, tokom službene posjete Hagu sastala se i sa sekretarom Evropske pravosudne mreže Hju Dokrijem.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:48