/ FOTO: MJU
03/11/2022 u 15:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj-Devčić: Studenti i mladi nosioci reformskih procesa

Ova kancelarija je u Crnoj Gori već dvije decenije i pozitivno utiče na demokratizaciju mnogih društveno-političkih aspekata

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, sa saradnicima, sastao se danas sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru, Jakovom Devčićem, kao i sa koordinatorkom za Crnu Goru, Sanijom Šljivančanin.

Ministar Dukaj je čestitao imenovanje Jakovu Devčiću za direktora Fondacije KAS  i istakao značaj kancelarije Fondacije u Crnoj Gori. Ova kancelarija je u Crnoj Gori već dvije decenije i pozitivno utiče na demokratizaciju mnogih društveno-političkih aspekata.

„Studenti i mladi su kreatori budućnosti. Ulažući u njih, pomažete demokratizaciji i napretku cijele zajednice. Čestitam na kontinuiranoj pomoći i podršci koju pružate najboljima, koji će biti aktivni nosioci odluka i  javnih politika a samim tim, nosioci reformskih procesa“, rekao je ministar Dukaj.

Direktor Devčić upoznao je ministra sa strukturom, ciljevima, misijom, kao i budućim planovima Konrad Adenauer Stiftung i naglasio značaj rada ministarstva u donošenju nekih važnih zakonskih akata, kao što je Zakon o Vladi. On je takođe govorio o razmjeni regionalnih iskustava kada su lokalne samouprave u pitanju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:18