Maraš Dukaj / - GOV.ME
24/03/2024 u 20:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj: Do kraja nedjelje odluka o prinudnoj upravi u Budvi, Andrijevici i Šavniku

Ministar javne uprave Maraš Dukaj izjavio je da cilj Vlade nije da na bilo koji način utiče na preuzimanje u svoje ruke vlast u Andrijevici, Budvi i Šavniku.

Ukoliko opštine Budva, Andrijevica i Šavnik ne ispune zakonom predviđene obaveze Vlada će uvesti prinudni upravu, nakon čega predsjednik Jakov Milatović treba da raspiše lokalne izbore, izjavio je ministar javne uprave Matraš Dukaj za RTCG.

SO Šavnik ispunila zahtjeve Vlade Crne Gore, čekaju se predlozi novih članova OIK

- Mi smo pokazali volju i kao MJU i kao Vlada da pomognemo lokalnim samoupravama. Situacija u ovim opštinama je loša. Vlada je bila primorana da vrši tj. uputi poziv kroz odluke upozorenja. Rok ističe sjutra veče i čekamo taj datum koji smo definisali u skladu sa zakonom, i sjutra ćemo poslati svim opštinama da nam pošalju sve one akte koje su usvojili, i nadam se da ćemo do kraja nedjelje donijeti odluku koja je u nadležnosti MJU", istakao je Dukaj.

Budva: Jovanović zakazao sjednicu za skraćenje mandata

Kaže da čekaju da vide kakav je ishod ovih sjednica.

- Prinudna uprava podrazumijeva da Vlada Crne Gore preuzme funkciju skupština opština. Ukoliko dođe do prinudne uprave i raspuštanja skupština opština, predsjednik države jasno i decidno treba da se odredi prema tome i raspiše lokalne izbore - naveo je Dukaj.

Budvom će upravljati Podgorica?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:00