Мараш Дукај и Маја Ханђиска-Трендафилов / - Министарство
31/05/2022 u 09:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дукај-Ханђиска-Трендафилов: Важна улога РеСПА-е у пружању подршке земљама ЗБ у процесу реформи јавне управе

Очекујемо да ће РеСПА додатно прилагодити програме за специфичне потребе државних службеника везане за дигиталну транзицију и подржати јачање капацитета на локалном нивоу и допринијети изградњи ефикасне јавне управе и на тај начин пружити најбоља могућа рјешења за наше грађане, казао је Дукај

Продубљивање регионалног дијалога и политичке посвећености на највишем нивоу на Западном Балкану, те сарадња са ЕУ у правцу модерне, оснажене, транспарентне јавне управе усмјерене на грађане, главни је закључак са састанка министра јавне управе мр Мараша Дукаја и директорице РеСПА-е Маје Ханђиске-Трендафилове.

image

Мараш Дукај и Маја Ханђиска-Трендафилов

- Министарство

„Регионална школа за јавну управу - РеСПА има изузетно важну улогу у региону у пружању подршке земљама Западног Балкана у процесу реформи јавне управе и дигитализације с фокусом на унапријеђење електронских сервиса и коришћење нових информационих технологија у јавној управи. Очекујемо да ће РеСПА додатно прилагодити програме за  специфичне потребе државних службеника везане за дигиталну транзицију и подржати јачање капацитета на локалном нивоу и допринијети изградњи ефикасне јавне управе и на тај начин пружити најбоља могућа рјешења за наше грађане", казао је министар Дукај приликом посјете РеСПА-и.

image

Мараш Дукај и Маја Ханђиска-Трендафилов

- Министарство

„С обзиром на високу политичку и економску неизвјесност, РеСПА остаје одлучна да подржи владе Западног Балкана у реформи јавне управе. Наставићемо да подржавамо наше чланице кроз регионалну сарадњу, умрежавање, учење од колега, упоредне процјене, техничку помоћ и инструменте мобилности које РеСПА примјењује у настојању да допринесе ефикаснијем и снаженијем јавном сектору“, истакла је Маја Ханђиска-Трендафилова.

У том смислу, Хандјиска-Трендафилова је истакла важност предстојеће Конференције на високом нивоу о РЈУ на Западном Балкану као важне прекретнице и подстицаја за даљи развој иновативних, ефикасних и инклузивних система управљања који испуњавају очекивања грађана и привреде.

Састанак је био прилика да се нагласи важност трансформације и размјене најбољих пракси у региону кроз иницијативу за додјелу награда за јавну управу коју имплементира РеСПА, чије је друго издање недавно покренуто.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 07:18