/ - MARAŠ DUKAJ
30/03/2023 u 08:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj i ambasador Ukrajine: Zadovoljni prijateljskom saradnjom

Ambasador Herasimenko je istakao važnost podrške i pomoći koje Crna Gora pruža Ukrajini od prvog dana, kazavši da je Crna Gora primjer za sve države regiona i Evrope

Ministar javne uprave Maraš Dukaj primio je ambasadora Ukrajine Oleha Herasimenka. Sagovornici su iskazali zadovoljstvo pređašnjom prijateljskom saradnjom, i naglasili da postoji prostor za konkretizaciju saradnje u više oblasti.

Misija MJU je, između ostalog, unapređenje digitalnog procesa a samim tim i  demokratskog razvoja crnogorskog društva. U tom smislu, sagovornici su se složili da saradnja dvije zemlje može da se konkretizuje kroz zajedničke projekte, sa posebnim akcentom na uvođenje novih e-servisa. 

- Posvećeni smo stvaranju efikasne javne uprave po mjeri građana, i u tom smislu otvoreni za saradnju i realizaciju zajedničkih projekata- naglasio je Dukaj.

Ambasador Herasimenko je istakao važnost podrške i pomoći koje Crna Gora pruža Ukrajini od prvog dana, kazavši da je Crna Gora primjer za sve države regiona i Evrope.

- Ukrajina se isto suočavala sa sajber napadima na dnevnom nivou, i kroz naše odbrambene sisteme uspjeli smo sačuvati naše servise i informacione sisteme- naglasio je ambasador.

- Iskustva i ekspertize ukrajinskih institucija u oblasti informacionih tehnologija bile bi od nemjerljivog značaja za sve aktivnosti koje smo započeli u cilju jačanja sajber bezbjednosti u Crnoj Gori- zaključio je ministar Dukaj.

Sagovornici su se složili oko nastavka komunikacije po pitanju jačanja prijateljske saradnje i određivanja njenih glavnih strateških pravaca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:14