/ - MARAŠ DUKAJ
25/12/2023 u 14:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj: Jedan od prioriteta uspostavljanje elektronskih usluga za efikasnije poslovanje

Uvođenje administracije bez papira u poslovanju Vlade, upotreba elektronskog dokumenta, kao i usluga povjerenja, neki su od imperativa Ministarstva javne uprave, koji će dovesti do boljeg poslovnog ambijent, kazao je on

Na tradicionalnom godišnjem sastanku, premijera Milojka Spajića i ministara sa privrednicima, danas u Privrednoj komori govorio je i ministar javne uprave, Maraš Dukaj.

On  je istakao mogućnosti koje privreda može koristiti iz programa "Digital Europe", koji je usmjeren ka podizanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i u tom smislu  prepoznao dobru saradnju javne uprave i privrede kao ključni faktor uspjeha.

- Uspostavljanje novih elektronskih usluga za efikasnije poslovanje privrede jedan je od prioriteta ove Vlade. Uvođenje administracije bez papira u poslovanju Vlade, upotreba elektronskog dokumenta, kao i  usluga povjerenja, neki su od imperativa Ministarstva javne uprave, koji će dovesti do boljeg poslovnog ambijenta- kazao je on.

Uključujući predstavnike privrednih udruženja, ICT i inovativne zajednice u izradu Strateških akata iz oblasti digitalizacije, kao i u Koordinacioni tim Vlade za digitalnu transformaciju, Vlada je pokazala otvorenost za partnerstvo i inkluzivnost, smatra ministar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:29