Dukaj u posjeti Opštini Danilovgrad / - FOTO: VLADA
07/09/2022 u 12:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj posjetio opštinu Danilovgrad: Nastavljaju uspješnu saradnju

On je kazao da je Ministarstvo javne uprave potpuno posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori

U kontinuitetu radimo na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava, te preduzimamo aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti jedinica lokalne samouprave“, istakao je ministar javne uprave Maraš Dukaj na sastanku sa predsjednikom Opštine Danilovgrad Brankom Boškovićem.

Tokom sastanka, Dukaj i Bošković, razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine Danilovgrad u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave, aktuelnim projektima, kao i budućim planovima sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

Dukaj je kazao da je Ministarstvo javne uprave potpuno posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori. 

On je iskazao zadovoljstvo povodom ostvarenih rezultata opštine Danilovgrad, koji se posebno ogledaju u unapređenju poslovnog ambijenta i posticanju preduzetništva i napomenuo da zajednički moramo usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana i opštine Danilovgrad na stvaranju efikasnije i ekonomičnije lokalne samouprave koja će biti pravi servis građana. 

Predsjednik opštine Bošković je  predstavio aktivnosti i najznačajnije projekte koji se realizuju u opštini Danilovgrad. On je kazao da se sprovode kontinuirane aktivnosti na unapređenju servisa za građane, ali i stimulisanju ambijenta za privredu.

- Ova posjeta je značajna za opštinu Danilovgrad zbog razmjene iskustava o zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou.Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih i cilj svih aktivnosti lokalne uprave i opštinskih službi je da u koordinaciji sa svim drugim organima i institucijama, doprinesemo stalnom poboljšanju kvaliteta života građana Danilovgrada, kazao je Bošković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. jun 2023 07:19