Maraš Dukaj / Vlada
28/09/2022 u 17:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj: Tražimo razumijevanje zbog kašnjenja isplata pripravničkih zarada

Dukaj je reagovao na otvoreno pismo Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore koje je ranije danas upućeno predsjedniku Vlade u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću i njemu kao resornom ministru povodom neisplaćivanja naknade

Ministar javne uprave Maraš Dukaj apelovao je za razumijevanje zbog kašnjenja pripravničkih zarada i ponovio da je razlog za neizvršavanje isplate naknade sajber napad koji je izvršen na Vladinu infrastrukturu, odnosno servis koji se koristi za ove procese.

Dukaj je reagovao na otvoreno pismo Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (SPUCG), koje je ranije danas upućeno predsjedniku Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću i njemu kao resornom ministru povodom neisplaćivanja naknade korisnicima Programa stručnog osposobljavanja.

Ministarstvo javne uprave, ističe, preduzima sve aktivnosti u skladu sa Planom oporavka servisa i informacionih sistema koji se sprovodi shodno tehničkim i drugim mogućnostima.

"Dozvolite da rješavanje ovog važnog pitanja prema korisnicima, među kojima su i studenti, ne posmatramo kroz dane i vremenska oročavanja, već apelujemo za razumijevanje kako bi stručnjaci MJU isto riješili, prije svega sa uspjehom i trajno, na zadovoljstvo korisnika programa, kao sto uostalom rješavamo sukcesivno za vitalne sisteme koji su oporavljeni i već danas u funkciji", poručuuje Dukaj.

Navodi da ostaju na raspolaganju za svaku dalju komunikaciju i saradnju sa svim ciljnim grupama koje iskazuju očekivanje od Ministarstva i Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 04:53