Paolo Zangrilo i Maraš Dukaj / - MINISTARSTVO
14/12/2022 u 19:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj u posjeti Italiji: Podška za efikasniju javnu upravu

Iskustva Republike Italije u oblasti decentralizacije lokalne samouprave, reforme javne uprave, digitalizacije i sajber bezbjednosti su izuzetno značajna za Crnu Goru na putu njenog digitalnog razvoja, naglasio je ministar

Tokom zvanične posjete Italiji ministra javne uprave mr Maraša Dukaja u Palati Vidoni primio je ministar javne uprave Italije Paolo Zangrilo.

U središtu razgovora bila je bilateralna saradnja na modernizaciji javne uprave, takođe u svjetlu reformske strategije koju je crnogorska vlada pokrenula. Razgovarano je o mogućnostima tehničke saradnje u ovom kontekstu, s obzirom na perspektivu progresivnog približavanja Crne Gore evropskim institucijama.

image

Paolo Zangrilo i Maraš Dukaj

- MINISTARSTVO

“Iskustva Republike Italije u oblasti decentralizacije lokalne samouprave, reforme javne uprave, digitalizacije i sajber bezbjednosti su izuzetno značajna za Crnu Goru na putu njenog digitalnog razvoja“, naglasio je ministar Dukaj.

„Započeo sam proces razmjene iskustava sa ministrom Dukajem u dubokom uvjerenju da izazovi za moderniju, transparentniju upravu sposobnu da odgovori na očekivanja građana nemaju granica. U Italiji razvijamo uspješne dobre prakse u ovim oblastima, koje rado bismo podijelili sa našim partnerima u regionu Zapadnog Balkana, počevši od Crne Gore”, rekao je ministar Zangrillo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:30