/ - FOTO: MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE
25/04/2023 u 13:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj u radnoj posjeti Hrvatskoj: Saradnja u oblasti reforme i digitalizacije

Ministar je istakao da je opšti cilj reformskih aktivnosti stvaranje efikasne i servisno opredijeljene javne uprave, koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad i nastojanje da se kroz reformu dostigne nivo koje imaju zemlje članice EU

U okviru službene posjete Republici Hrvatskoj, ministar javne uprave,  Marash Dukaj, sastao se sa direktorom Državne škole za javnu upravu, Rudolfom Vujevićem.  Dukaj je naglasio da je članstvo Hrvatske u Evropskoj uniji i iskustvo koje je imala na putu integracija, kao i u oblasti reforme javne uprave i digitalne transformacije, od ogromnog  značaja za Crnu Goru.

Ministar je istakao da je opšti cilj reformskih aktivnosti stvaranje efikasne i servisno opredijeljene javne uprave, koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad i nastojanje da se kroz reformu dostigne nivo koje imaju zemlje članice EU.

- Ministarstvo javne uprave je otvoreno za saradnju sa svim relevantnim akterima, regionalnim i međunarodnim partnerima, koji nam mogu pomoći u daljoj profesionalizaciji javne uprave. Posvećeni smo tome da javna uprava bude pravi servis svih građana Crne Gore- kazao je on.

Direktor Vujević je pozdravio aktivnosti za izgradnju moderne i efikasne javne uprave i ponovio spremnost za saradnju i razmjenu iskustva u oblasti javne uprave i digitalizacije, jačanje kapaciteta i planiranja i održivosti obuka.

Sagovornici su ukazali na brojne potencijale saradnje sa Hrvatskom u oblasti javne uprave kroz razmjenu iskustava, ekspertskoj pomoći i organizovanje studijskih posjeta službenika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:12