/ - MJU
01/12/2022 u 09:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj u SAD: Reforma javne uprave i digitalizacija osnov napretka

Ministar Dukaj je istakao crnogorske napore u domenu daljeg unapređenja normativnog okvira, naglasivši da je Vlada nedvosmisleno posvećena kontinuiranom razvoju sistemskih zakona i podzakonskih akata, u prvom redu zakonima o Vladi, lokalnoj samoupravi i državnim službenicima i namještenicima

U okviru radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama, ministar javne uprave Marash Dukaj  sastao se sa predstavnicima Ujedinjenih nacija, gdje je ponovljena podrška Crnoj Gori u pogledu reforme javne uprave, digitalizacije i suočavanju sa izazovima u domenu sajber bezbjednosti.

Na sastanku sa pomoćnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i direktoricom Regionalnog biroa UNDP-a za Evropu i Komonvelt nezavisnih država Ivanom Živković, ministar Dukaj je ukazao da prioritet Crne Gore predstavlja članstvo u EU, te da u tom procesu reforma javne uprave i digitalizacija predstavljaju osnov napretka na tom putu.

- Ministar Dukaj je istakao crnogorske napore u domenu daljeg unapređenja normativnog okvira, naglasivši da je Vlada nedvosmisleno posvećena kontinuiranom razvoju sistemskih zakona i podzakonskih akata, u prvom redu zakonima o Vladi, lokalnoj samoupravi i državnim službenicima i namještenicima. On se zahvalio na aktivnostima i naporima lokalne kancelarije UNDP-a u Crnoj Gori, kao strateškog partnera u reformskim procesima i poduhvatima naše države, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

Pomoćnica Živković je izrazila zadovoljstvo dugoročnom saradnjom sa Crnom Gorom u domenu reforme javne uprave, digitalizacije i komponente rodne ravnopravnosti, te istakla da su veoma zainteresovani da, posredstvom UNDP-a u Crnoj Gori, saradnju dodatno prošire.

- Pozdravila je višegodišnje crnogorske napore u koncipiranju i sprovođenju reformi, naglasivši da UNDP ostaje partner crnogorskoj Vladi u svim sadašnjim i budućim nastojanjima. Dodala je da su spremni da ponude ekspertizu u pogledu razvoja e-servisa i digitalizaciji javne uprave, te, na toj liniji, ukazala na prostor za uspostavljanje saradnje u dijelu podrške razvoju nacionalnih kapaciteta, navode iz Ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. mart 2023 07:12