Мило Ђукановић / - фото: Кабинет предсједника
19/07/2021 u 16:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић честитао Курбан Баjрам

Он је истакао да се заjедно морамо одговорно суочити са изазовима и искушењима

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић упутио jе честитку поводом Курбан Баjрама, реису Исламске заjеднице у Црноj Гори Рифату еф. Феjзићу и свим грађанима исламске вjероисповиjести у Црноj Гори, са жељом да празничне дане проведу у миру, испуњени радошћу заjедно са своjим породицама, окружени приjатељима, комшиjама и људима добре воље.

– Баjрамски дани афирмишу непролазне вриjедности узаjамног уважавања и суживота, разумиjевања различитости као богатства jедног друштва, и значаj његовог мултиетничког и мултиконфесионалног склада. Подсjећаjу нас на важност и сталну потребу бриге према наjближима, приjатељима и комшиjама, према онима коjима jе потребна помоћ, као и на личну и друштвену одговорност за добро поjединца и заjеднице – навео jе Ђукановић.

Истакао jе да се заjедно морамо одговорно суочити са изазовима и искушењима.

– Традициjа и култура ислама, као важан дио грађанског интегритета и идентитета црногорског друштва, заjедно са досљедним дjеловањем Исламске заjеднице у Црноj Гори на афирмациjи и очувању његових вриjедности и данас су дио одговора коjи као држава и друштво морамо дати поjавама квази историjског ревизионизма, ревиталитациjе ретроградних идеjа прошлости и сваком облику фашизма, дискриминациjе, нетолеранциjе и насиља. Стога, нека ови дани ходочашћа, молитве и солидарности буду jош jедно надахнуће нашоj заjедничкоj намjери да, суочаваjући се одговорно са изазовима и искушењима, наставимо путем jасно профилисаног друштва владавине права, социjалне правде и економског просперитета, друштва, утемељеног на цивилизациjским вриjедностима савременог свиjета – пише у честитки Ђукановића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:26