Milo Đukanović / - DPS
23/06/2023 u 14:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Lukovac značajno doprinosio obnovi naše države

Ja ću ga pamtiti kao čovjeka sa stavom i pouzdanog saradnika s kojim sam u dužem periodu zajedničkog rada izgradio odnos prijateljstva i međusobnog uvažavanja, navodi Đukanović

Kancelarija bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića uputila je saučešće povodm smrti Branka Lukovca,  istaknutog diplomate i bivšeg ministra vanjskih poslova, telegram saučešća njegovoj porodici.

"Poštovana porodice Lukovac,

Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg cijenjenog supruga, roditelja, djeda i brata Branka Lukovca, istaknutog crnogorskog i jugoslovenskog diplomate, rodonačelnika savremene crnogorske diplomatije, bivšeg ministra inostranih poslova Crne Gore i ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Preminuo Branko Lukovac

On je svojim časnim držanjem u vrijeme raspada Jugoslavije, kao i na mjestu koordinatora pokreta za nezavisnu Crnu Goru uoči referenduma, i svojim ukupnim djelovanjem značajno doprinosio demokratskom zaokretu i obnovi naše današnje države, kao i njenom evropskom i evroatlantskom putu, i ukupnom društvenom napretku. Bio je neiscrpne radne energije, prepoznatljiv po spremnosti da uvaži drugačija mišljenja, po staloženosti i dobroti kojom je plijenio ljude.

Zajedno s vama Branka Lukovca žale generacije diplomata, njegove kolege, saradnici i savremenici širom Crne Gore i bivše Jugoslavije. Ja ću ga pamtiti kao čovjeka sa stavom i pouzdanog saradnika s kojim sam u dužem periodu zajedničkog rada izgradio odnos prijateljstva i međusobnog uvažavanja.

Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća.”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. decembar 2023 23:29