/ - Мило Ђукановић
20/11/2021 u 17:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Привредни и туристички потенцијали Котора ослонац прогреса Црне Горе

Котор је, како је казао Ђукановић, мјесто прожимања различитих цивилизација које су дале неизбрисива обиљежја овом простору који је трајно обогатио грађанску Црну Гору

Привредни и туристички потенцијали обале и залеђа Котора ослонац су даљег динамичног развоја и прогреса савремене Црне Горе, казао је црногорски предсједник Мило Ђукановић.

Из службе за информисање предсједника саопштено је да је Ђукановић честитао 21. новембар – Дан општине Котор, предсједницима општине и Скупштине општине, Владимиру Јокићу и Маји Мршуљи, одборницима и свим грађанима уз најбоље жеље за даљи успјешан рад.

- Привредни и туристички потенцијали обале и залеђа Котора, ослонац су даљег динамичног развоја и прогреса савремене Црне Горе - наводи се у честитки.

Ђукановић је рекао да побољшање саобраћајне, комуналне и спортске инфраструктуре и рјешавање других проблема од значаја за свакодневни живот грађана и квалитетнију туристичку понуду, захтијевају активан однос локалне управе у Котору.

- Само тако и уз пуну подршку државних институција овај град, толерантних и поносних људи у којем има мјеста за све и у којем се увијек може рачунати на разумијевање и солидарност, позиционираће се у врху престижних туристичких и наутичких дестинација на Медитерану - навео је Ђукановић.

Према његовим ријечима, Котор је средина која је несумњиво дала особен печат историјском трајању и модерном развоју Црне Горе.

- Једна од најважнијих културних адреса у нашој држави, град богате поморске традиције и изузетних природних љепота, спорта, увијек модерног духа, вјековна нераскидива црногорска спона са Европом - наводи се у честитки.

Котор је, како је казао Ђукановић, мјесто прожимања различитих цивилизација које су дале неизбрисива обиљежја овом простору који је трајно обогатио грађанску Црну Гору.

- Данашњи празник је прилика да се са посебним пијететом сјетимо храбрих Которанки и Которана, који су прије скоро осам деценија несебичном жртвом у Народноослободилачкој борби допринијели да грађани Котора данас у демократском амбијенту свој град и живот у њему граде по властитој мјери - каже се у честитки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:01