уручење награде / - уручење награде
19/05/2022 u 14:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ђукановићу уручена награда за пријем избјеглица са Косова

Он је захвалио на високом признању које је за њега подстицај и обавеза за даљи рад на просперитету Црне Горе, јачању добросусједских односа и животу у уједињеној Европи

Предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу данас је у Приштини уручена међународна награда за људска права интернационалног колеџа ААБ “За пријем и смјештај избјеглица са Косова током рата 1999. године и датом доприносу унапређењу грађанских права у Црној Гори”.

На церемонији уручења награде, оцијењено је да је предсједник Ђукановић једна од најистакнутијих политичких личности на Балкану, храбар политичар који је одупирући се националистичким трендовима региона, Црну Гору учинио симболом стабилности и безбједном земљом за све.

Ђукановић је захвалио на високом признању које је за њега подстицај и обавеза за даљи рад на просперитету Црне Горе, јачању добросусједских односа и животу у уједињеној Европи.

Колеџ ААБ је највећа институција у нејавном високом образовању у региону и броји око 22 хиљаде студената, међу којима има студената из Црне Горе, и 1000 професора.

Међу ранијим лауреатима међународне награде у различитим категоријама су и: бивши хрватски предсједник Стјепан Месић, бивши ПМ Италије Масимо Д'Алема, црногорски и албански књижевници Јеврем Брковић и Исмаил Кадаре, бивши амбасадор ОЕБС-а Вилијам Вокер, бивши портпарол НАТО-а Џејми Шеа и др.

Ђукановић је том приликом одржао веома посјећено предавање студентима колеџа на тему: Црна Гора као фактор стабилности у региону ЗБ. На предавању су били и бројни професори на челу са ректором Бујар Демјахом, који му је уручио ову престижну награду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:46