Милутин Ђукановић / - ЕПЦГ
20/01/2022 u 15:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: За Солари се приjавило преко десет хиљада домаћинстава

Он је рекао да су средства за проjекат, у вриjедности од 30 милиона ЕУР, обезбиjеђена, а на тендер за набавку опреме приспjело jе пет понуда

За проjекат Солари 3000+ и 500+ до сада се приjавило преко десет хиљада домаћинстава, саопштио jе предсjедник Одбора директора Електропривреде (ЕПЦГ), Милутин Ђукановић.

- Ускоро покрећемо проjекат 5000+ како бисмо свим заинтересованим потрошачима обезбиjедили инсталирање фотонапонских система - навео jе Ђукановић на Тwттеру.

Он jе рекао да су средства за проjекат, у вриjедности од 30 милиона ЕУР, обезбиjеђена, а на тендер за набавку опреме приспjело jе пет понуда.

- Дjела, не риjечи. ЕПЦГ ради - поручио jе Ђукановић.

Проjекат Солари 3000+ и 500+ реализуjе ЕПЦГ у сарадњи са Еко-фондом.

Jавни позив за учешће у проjекту распсан jе 1. новембра прошле године и првобитно jе траjао до 31. децембра. Рок за приjаву потом jе продужен до 28. фебруара.

Предмет проjекта jе финансирање и субвенционирање корисника за куповину и уградњу фотонапонских система снаге до десет киловати (кW) за индивидуалне стамбене обjекте, односно за фонапонских система снаге до 30 кW за предузећа и поjединце, власнике пословних обjеката.

Носилац финансирања проjекта jе ЕПЦГ, а из средстава Еко фонда обезбиjедиће се петина средстава за реализациjу проjекта, кроз додjелу субвенциjе од 20 одсто за уградњу фотонапонских панела за домаћинства, предузећа и грађане.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 18:37