Халил Дуковић / - Халил Дуковић
25/03/2022 u 15:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дуковић: Кључна одговорност за лоше стање у никшићкој болници је на директору Митровићу

- Због свега, тражимо оставку директора Марка Митровића - нагласио је он.

Посљедњи скандал у Општој болници у Никшићу слика је и прилика како партијско и литијашко запошљавање нестручних кадрова тренутне локалне и државне власти доводи у опасност животе наших грађана, оцијенио је посланик ДПС-а Халил Дуковић.

Нажалост, како додаје,  ово није ни прва ни посљедња катастрофална грешка коју прави медицинско особље најважније здравствене установе у Никшићу, откад је на њеном челу кадар Демократа Марко Митровић.

 - Бескрупулозно нагомилавање патријских кадрова без икаквих професионалних референци неминовно води ка томе да због њихових грешака испаштају пацијенти. Разарајуће партијско запошљавање нестручних кадрова се спроводи, осим болнице, у свим локалним и државним институцијама, почев од Општине Никшић, секретаријата и јавних предузећа, па све до Електропривреде Црне Горе, чија је дирекција управо у Никшићу - навео је Дуковић.

Како је истакао, скандал у никшићкој болници, који су покушали да заташкају, опасан је приказ онога што се дешава свакодневно на свим нивоима.

 - Небројени нестручни људи, којима су једина препорука били партијска припадност и учешће на литијама, на брзину су позапошљавани на основу сумњвих конкурса и још сумњивијих стручних спрема. Од њих и од њихових нестручних руководилаца зависи свакодневно функционисање града и државе, зато није ни чудо што смо већ дуже од годину дана као друштво у континуираном анафилактичком шоку - нагласио је он.

Дуковић је напоменуо да особе које су довеле у опасност живот пацијента треба да одговорају у складу са законом, али кључна одговорност за укупно стање у никшићкој болници је на директору Митровићу и онима у здравственом систему Црне Горе који су му дали одријешене руке за овакво инстуционално разарање једне здравствене установе и занемаривање грађана који се лијече у њој.

 - Због свега наведеног, тражимо оставку директора Марка Митровића - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:04