Никола Ђурашковић / - СДП
26/07/2021 u 13:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђурашковић: Избор Божовића нови кадровски подухват коалициjе Српске православне цркве и ГП УРА

Невjероватно jе са колико jе елана, наводно, грађанска УРА кренула у остварење агенде СПЦ у Црноj Гори, заборавивши обећања о деполитизациjи и партиjском запошљавању, каже Ђурашковић

Одлука да се за ректора УЦГ именуjе Владимир Божовић, коjи сматра да jе црногорски jезик настао инжењерингом те да jе "Црна Гора у историjском смислу земља српске православне, проруске и пансловенске духовне суштине”, нови jе кадровски подухват коалициjе Српске православне цркве и ГП УРА, казао је Никола Ђурашковић, потпредсједник СДП-а.

- На оваj начин и кроз дjеловање министарке Весне Братић остваруjе се намjера СПЦ и потпуна контрола ресора просвjете и културе од стране великосрпске културне и просвjетне заjеднице - каже Ђурашковић.

Истиче да је посебно интересантно колико су овом циљу одани Раjка Глушица и остали чланови "црногорске" УРА коjи, подржаваjући оваква именовања и бруталне смjене у образовном систему, подупиру активности с циљем негациjе црногорског идентитета и припреме терена за попис становништва у Црноj Гори.

- Невjероватно jе са колико jе елана, наводно, грађанска УРА, опиjена шаком функциjа, кренула у остварење агенде СПЦ у Црноj Гори, заборавивши обећања о деполитизациjи и партиjском запошљавању.

Ипак jе Дританов петровачки договор са два Перовића важниjи од свих принципа, па лако дођосмо до нове синтагме "све ће УРА дат" - закључио је Ђурашковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:59