Danijela Đurović / - SKUPšTINA CRNE GORE
31/10/2022 u 11:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Biti tužilac je posebna čast, ali i veliko breme koje ne mogu da nose svi

Predsjednica Skupštine čestitala Dan državnih tužilaca - 1. novembar

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku, u ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, povodom 1. novembra, Dana državnih tužilaca Crne Gore, vršiteljki dužnosti vrhovnog državnog tužioca Maji Jovanović, glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, nosiocima tužilačke funkcije i zaposlenima u tužilaštvu.

- Odgovorno, nezavisno i profesionalno tužilaštvo je temelj svake demokratske države i garant za izgradnju pravednog i bezbjednog društva. U ukupnom procesu sazrijevanja sistema zasnovanog na osjećaju pravičnosti i sigurnosti nosioci tužilačke funkcije imaju krucijalnu ulogu i obavezu. Biti tužilac jeste posebna čast, ali i veliko breme koje ne mogu da nose svi, već samo oni najhrabriji i najodvažniji, navela je Đurović.

Kako je dodala, nezavisno i efikasno tužilaštvo je, prvenstveno, interes svih građana Crne Gore, ali istovremeno i preduslov za članstvo u EU, posebno u pogledu zatvaranja poglavlja 23 i 24, koja se odnose na reforme pravosuđa i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

- Naročito želim da ukažem na značaj velikog posla koji su u proteklom periodu obavili v.d. vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, ali i svi pripadnici tužilačkog sistema koji su pokazali volju, odlučnost i nepokolebljivost u borbi sa najvećim devijacijama našeg društva, ne libeći se da pokrenu značajne procese, od čijeg će ishoda zavisiti i naš napredak u procesu evropskih integracija, ističe Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 00:56