/ - HERCEG NOVI- FOTO: Ž.B.
27/10/2022 u 13:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović čestitala Dana opštine Herceg Novi

Herceg Novi ima realnu perspektivu za brži ekonomski razvoj, za zapošljavanje i postizanje boljeg standarda, prije svega kroz realizaciju investicija u oblasti turizma

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 28. oktobra, Dana opštine Herceg Novi, predsjedniku Opštine Stevanu Katiću, predsjedniku Skupštine opštine Ivanu Otoviću, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada.

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 28. oktobar, Dan opštine Herceg Novi.

Grad pod Orjenom je oduvijek bio poznat kao mjesto u kome su se posebno cijenili kultura i umjetnost i u kome su živjeli i radili brojni pisci, slikari i ostali stvaraoci, kako iz Crne Gore, tako i iz drugih zemalja, koji su dali nemjerljiv doprinos kulturnoj baštini naše zemlje i pronosili dobar glas o njoj.

Herceg Novi ima realnu perspektivu za brži ekonomski razvoj, za zapošljavanje i postizanje boljeg standarda, prije svega kroz realizaciju investicija u oblasti turizma, putne infrastrukture i energetike, što će dodatno učvrstiti stabilnost i osnažiti poziciju naše države u procesu regionalnih i evropskih integracija.

Na lokalnoj samoupravi i državi je da mudrom, domaćinskom i promišljenom politikom kreiraju ambijent u kome će stanovnici ovog grada vidjeti prilike i mogućnosti za napredovanje upravo u svom zavičaju.   

Razvoj Herceg Novog mora se temeljiti na jednakim šansama za sve, a posebno na podršci mladim ljudima, kojima i opština i država moraju dati vjetar u leđa da ostvare sve svoje potencijale. Samo na taj način možemo stvoriti realne uslove za sveukupni napredak ovog jadranskog bisera.“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:25