/ фото: Министарство одбране
29/04/2022 u 12:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић и амбасадорка САД обишли радове у касарни у Колашину

Генерал Ђуровић нагласио је да је задовољан сарадњом инжињераца ВЦГ и њихових америчких колега, истакавши да овакви пројекти јачају сарадњу двије земље

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, и амбасадорка Сједињених Америчких Држава Џудит Рајзинг Рајнке, обишли су данас завршетак радова на платформи за стационарно логоровање, које изводе припадници Националне гарде Мејна и Војске Црне Горе у касарни „Бреза“ у Колашину.

- Генерал Ђуровић нагласио је да је изузетно задовољан сарадњом инжињераца ВЦГ и њихових америчких колега, истакавши да овакви пројекти јачају сарадњу двије земље, али и подижу квалитет обуке. Казао је да размјеном искустава на свим пољима снажимо капацитете и тиме доприносимо бољој безбједности, не само своје земље, већ и НАТО савеза- наводи се у саопштењу.

Ђуровић је поручио да је квалитетна инфрастуктура један од предуслова модерних и ефикасних оружаних снага, због чега ће ВЦГ наставити да ради на њеном унапређења.

Амбасадорка Рајнке истакла је да је ово први пут да припадници Оружаних снага САД и ВЦГ раде раме уз раме на пројекту изградње одрживе инфраструктуре.

Она је поручила да су Црна Гора и САД истински савезници, који имају одличну сарадњу у сектору безбједности, нагласивши да су пред нама бројне заједничке активности, којима ће домаћин бити наша земља.

- Она је истакла и да унапређење услова за обуку оружаних снага омогућава да још ефикасније чувамо своје државе, али и Алијансу. Присутнима се обратио и предсједник Општине Колашин Милосав Булатовић, који је казао да је поносан на традиционално добру сарадњу са Војском, те истакао бенефите које становници тог града имају од ње- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:47