/ DANIJELA ĐUROVIć
01/10/2022 u 11:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: MUP i Uprava policije svakodnevno doprinose stvaranju sigurne države

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije svakodnevno doprinose stvaranju sigurne države i zaštiti svih građana, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije svakodnevno doprinose stvaranju sigurne države i zaštiti svih građana, kazala je predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

Ona je to navela u čestitki povodom 2. oktobra - Dana unutrašnjih poslova, resornom ministru Filipu Adžiću, direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i svim pripadnicima MUP-a i policije.

"Obavljajući svoju zahtjevnu dužnost hrabro, profesionalno i odlučno, svakodnevno doprinosite stvaranju sigurne zemlje i zaštiti svih njenih građanki i građana. Vi ste čuvari zakona i javnog reda i mira i, u tom smislu, imate značajnu ulogu u jačanju vladavine prava i funkcionisanju pravne države”, navela je Đurović.

Đurodić je kazala da su zadaci pripadnika MUP-a i Uprave policije ozbiljni i odgovorni, ali da nema dilemu da će i u budućnosti sve obaveze izvršavati u skladu sa propisima i etičkim kodeksom, kao i da će u svakom trenutku biti na raspolaganju građanima.

Kako je navela, rad u MUP-u i Upravi policije nije običan posao, već podrazumijeva konstantnu dužnost služenja svakom žitelju, državi i zakonu, sa ciljem postizanja opšteg dobra.

“Zbog toga, država mora da stane iza zaposlenih u MUP-u i Upravi policije i da se u najvećoj mogućoj mjeri posveti poboljšanju njihovog životnog standarda”, istakla je Đurović.

Ona je poručila da je sigurna da će MUP i policija nastaviti sa beskompromisnim i predanim radom na očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori, kao i zaštiti osnovnih društvenih vrijednosti i izgradnji bezbjednog okruženja za građane.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 23:05