/ фото: Министарство одбране ЦГ
15/04/2022 u 12:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић са припадницима АВПД тима

Генерал Ђуровић је истакао да је поносан на професионализам наших припадника у мисији, нагласивши да је „Аталанта“ примјер како припадници Војске ЦГ доприносе миру и безбједности

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Милутин Ђуровић, састао се са представницима Самосталног тима за заштиту брода (АВПД),  који су успјешно окончали своје ангажовање у мисији УН „ ЕУФОР АТАЛАНТА“ у водама Рога Африке.

Поручник фрегате Александар Ивановић, потпоручница Славица Поповић и старији водник I класе Горан Станковић, уз остале припаднике АВПД, били су задужени за обезбјеђење брода „Spikeroog“, који је превозио хуманитарну помоћ за становништво Сомалије.

image
фото: Министарство одбране ЦГ

Генерал Ђуровић је истакао да је поносан на професионализам наших припадника у мисији, нагласивши да је „Аталанта“ примјер како припадници Војске Црне Горе доприносе миру и безбједности и ван граница наше земље.

АВПД тим је за 168 дана боравка у мисији прешао 8.141 наутичку миљу, штитећи хуманитарну помоћ од потенцијалних напада пирата, чиме су омогућили доставу скоро 8.000 тона хране и остале помоћи становништву Сомалије, под окриљем Свјетског програма хране (WFP) Уједињених нација.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:52