/ - IGOR SLJIVANCANIN
29/03/2023 u 16:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović ugostila mališane iz Resursnog centra, vrtića "Đina Vrbica" i osnovnih škola

Osim izložbe, kako se navodi, za koju su pokazali posebno interesovanje, đaci su imali priliku da obiđu i plenarnu salu i razgovaraju sa predsjednicom Skupštine Crne Gore

Danas su izložbu umjetničkih slika osoba sa autizmom „Pričam ti priču“ posjetili korisnici JU Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje “1. jun”, JPU „Đina Vrbica“ i osnovnih škola „Maksim Gorki“ i „Radojica Perović“, u pratnji svojih direktora, nastavnika, vaspitača i asistenata, saopštili su iz Skupštine.

Osim izložbe, kako se navodi, za koju su pokazali posebno interesovanje, đaci su imali priliku da obiđu i plenarnu salu i razgovaraju sa predsjednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović, koja ih je upoznala sa načinom donošenja zakona i odluka u parlamentu, dok su im zaposleni u Edukativnom centru objasnili na koji način se odvija svakodnevni rad najvišeg zakonodavnog doma.

Na ovaj način, kako pojašnjavaju, Skupština Crne Gore pokazuje da ostaje otvorena za građane, naročito, kako su istakli, “za naše najmlađe i za one kojima je potrebna posebna podrška u borbi koju vode sa autizmom i drugim smetnjama u razvoju koje im otežavaju život”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:39