Boško Kovačević / Dan
10/01/2024 u 09:56 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovačević: Nastavićemo sa projektima od lokalnog i nacionalnog značaja

Fond je do sada potpisao memorandume o saradnji sa opštinama Ulcinj, Bar, Budva, Zeta, Tuzi, Nikšić i Plav. Uvjeren sam da će i druge lokalne samouprave prepoznati značaj saradnje sa Eko-fondom jer je to u kolektivnom interesu, kazao je Boško Kovačević

Protekla godina bila je po svim parametrima prosperitetna Fondu za zaštitu životne sredine, te godina finansijske konsolidacije, novih projekata i plodonosne međunarodne saradnje, kazao je predstavnik te institucije Boško Kovačević. Ističe da je ostvaren sinergetski efekat sa privredom, građanima i javnim sektorom koji su u Eko-fondu prepoznali lojalnog partnera koji ne samo da brine o zaštiti životne sredine već i o njihovim potrebama i očekivanjima. Kaže da je Služba za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije tokom prošle godine opredijelila oko 1.200.000 eura za finansiranje projekata iz svoje nadležnosti, kao i da će dio sredstava koja nijesu utrošena biti prenijet u ovu godinu.

– Fond je do sada potpisao memorandume o saradnji sa opštinama Ulcinj, Bar, Budva, Zeta, Tuzi, Nikšić i Plav. Uvjeren sam da će i druge lokalne samouprave prepoznati značaj saradnje sa Eko-fondom jer je to u kolektivnom interesu. Imajući u vidu značaj unapređenja saradnje sa lokalnim zajednicama Eko-fond je podržao najmlađu crnogorsku opštinu Zetu na način što će finansijski podržati izradu lokalnog plana zaštite životne sredine i lokalnog energetskog plana, takođe finansijski će podržati Opštinu Plav kroz projekat revitalizacije i zaštite Plavskog jezera i Opštinu Ulcinj za proces uređenja-čišćenja Port Milene, izјavio je Kovačević.

Ukazao јe na značaj međunarodne saradnje, dodavši da Eko-fond zajednički sa Svjetskom bankom, Zelenim klimatskim fondom i drugim značajnim međunarodnim institucijama ulaže napore u rješavanju ekoloških izazova i sprovodi projekte očuvanja životne sredine i energetske efikasnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:48