Potpisan ugovor / - EPCG
27/06/2023 u 16:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EPCG: Na viši nivo podignuta višegodišnja saradnja sa ETF-om

Potpisan ugovor o donaciji između Elektroprivrede Crne Gore i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore

U Podgorici je danas potpisan ugovor o donaciji između Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić (EPCG) i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore (ETF).

Ovim činom je, kako je saopšteno iz EPCG, na viši nivo podignuta višegodišnja saradnja između navedenih subjekata.

Ugovor su, u dekanatu ETF-a, potpisali izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin i dekan ETF-a Saša Mujović, a činu potpisivanja prisustvovali su rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović i profesor na ETF-u i član Odbora direktora Elektroprivrede Martin Ćalasan.

Mujović je izrazio zahvalnost Elektroprivredi.

- Uspješna i dinamična saradnja između našeg fakulteta i EPCG traje dugo vremena, a ova donacija je jedan od pokazatelja da ključni subjekt naše privrede ozbiljno misli na razvoj potencijala ove zemlje. Koristim priliku da izrazim zahvalnost kako poslovodstvu EPCG, tako i rektoru Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimiru Božoviću, koji ulaže ogroman napor da pomogne ETF-u da se što bolje uveže sa važnim privrednim subjektima i tako čvrsto pozicionira kao nezaobilazan društveni faktor, kao u pogledu razvoja nauke, tako i na polju jačanja privrede, naročito u kontekstu sprovođenja zelene tranzicije, kazao je, između ostalog, Mujović.

Rovčanin je istakao značaj ETF-a za kompaniju i, šire gledano, kompletnu zajednicu.

- Čast mi je da, u ime EPCG, potpišem ugovor o donaciji sa ETF-om, nesumnjivo najvažnijim ljudskim i stručnim resursom kada je u pitanju energetski sektor. Ovo je nastavak veoma uspješne saradnje, na zadovoljstvo svih relevantnih društvenih činilaca, a vjerujem da naša kompanija, ovakvom politikom usmjeravanja donacija, na adekvatan način ulaže u svoju budućnost. S druge strane, ETF, kao kredibilan partner, svojim djelovanjem opravdava sva uložena sredstva, tako da sam siguran da ćemo nastaviti da unapređujemo privredni i naučni potencijal Crne Gore. Na kraju krajeva, nedavno smo, zajedničkim organizovanjem Ljetnje škole za najbolje učenike trećih razreda srednjih stručnih škola, pokazali da smo, kao reprezenti ključnih privrednih i naučnih subjekata, kadri da, kroz pružanje podrške školstvu, i djelom potvrdimo svoja strateška opredjeljenja, ne samo u domenu ulaganja u buduće kadrove, nego i potenciranjem značaja obnovljivih izvora energije, zaključio je Rovčanin.

Iz EPCG napominju da vrijednost donacije je 50.000 eura, a sredstva će biti opredijeljena za uspostavljanje Laboratorije za energetske pretvarače i obnovljive izvore energije, što podrazumijeva kupovinu električnih mašina i setova za obnovljive izvore energije, sa upravljačkim modulima i kontrolnim sistemima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:38