Abazović i Kuka / -URA
11/07/2022 u 20:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ermin Kuka zahvalio Abazoviću kao zaslužnom za usvajanje Rezolucije i Srebrenici

Hvala Ti što si bio jedan od zaslužnih da se u najvišem zakonodavnom tijelu jedne države, Skupštini Republike Crne Gore usvoji Rezolucija o počinjenom genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, poručio profesor Kuka

Saradnik Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava pri Univerzitetu u Sarajevu doc. dr. Ermin Kukac zahvalio je premijeru Dritanu Abazoviću "što je bio jedan od zaslužnih da se u najvišem zakonodavnom tijelu jedne države, Skupštini Republike Crne Gore usvoji Rezolucija o počinjenom genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici".

Kuka je zahvalio Abazoviću "što  je najzaslužniji da je u prethodnom sastavu Vlade Republike Crne Gore, smijenjen ministar u Vladi koji je negirao genocid nad Bošnjacima u Srebrenici" i što je "na konsultacije zvao članicu Glavnog odbora stranke na čijem si čelu, kada je javno negirala genocid, pozvavši je na odgovornost i "održao lekciju" o navedenoj temi."

"Hvala Ti što dolaziš u Potočare da se pokloniš nevino ubijenim Bošnjacima; što si doveo sa sobom najbrojniju delegaciju jedne strane države u Potočare i što sve dobro želiš našoj domovini Bosni i Hercegovini.", napisao je Kuka na svom fb profilu.

Kuka je priznati borac za rasvjetljavanje zločina počinjenih nad Bošnjačkim stanovništvom tokom ratova 90-tih godina, a autor je i monografije “Živa lomača – Pionirska ulica u Višegradu (14. juni 1992.)“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 06:45