Школске клупе / - FELIPHE-SCHIAROLLI-HES6NUC1MVC-UNSPLASH
30/11/2021 u 09:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕУ усвоjила препоруку о комбинованом учењу

Препорука о комбинованом учењу предвиђа краткорочне мjере као директан одговор на изазове коjе jе наметнула глобална здравствена криза, како би се оjачао образовни систем и отпорниjа Европа, преноси СТА

Министри образовања држава чланица Европске униjе (ЕУ) усвоjили су препоруку о комбинованом учењу коjе се показало као добро рjешење током пандемиjе корона вируса.

Препорука о комбинованом учењу предвиђа краткорочне мjере као директан одговор на изазове коjе jе наметнула глобална здравствена криза, како би се оjачао образовни систем и отпорниjа Европа, преноси СТА.

Мjере подразумиjеваjу комбинациjу учења у школи, у другом окружењу, учење "лицем у лице" и уз коришћење различитих дигиталних и аналогних алата.

- Ове мjере о комбинованом учењу су конкретан одговор на пандемиjу коjа jе радикално омела образовање - оциjенила jе министарка образовања Словениjе Симона Кустец.

Министри су се сложили, каже она, да би државе чланице требало да преузму већу одговорност, да су им потребне конкретне политичке смjернице и ближе везе на политичком и техничком нивоу.

Министар науке и образовања Хрватске Радован Фухс оциjенио jе да се хрватски образовни систем добро снашао током пандемиjе, прениjела jе ХИНА.

- Слушаjући колеге из других земаља, мислим да jе Хрватска добро већ применила оно о чему смо данас разговарали - комбинациjу учења у школи, учења лицем у лице и коришћења модерних технологиjа, тачниjе свих техничких и софтверских могућности коjе могу да се примиjене у наставном процесу - изjавио jе Фухс.

Он сматра да би би идеjу о комбинованом учењу требало наставити и када пандемиjа ковида-19 буде прошла.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 06:15