/ илустрација фото: Ж.Б.
19/09/2021 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Еуромост: Еколошка држава само на папиру, борба за њу тек почиње

Садашња гарнитура Владе и представници Министарства Екологије, просторног планирања и урбанизма, као и њихови предходници, прво гледају своје личне интересе

Еколшка држава Црна Гора је само на папиру, али борба за њу тек почиње, посебно ће бити велика када се крене у пројекте изградње Хидроелектрана Бук-Бијела, Хидроелектрана Комарница, као и Хидроелектрана на Лиму у Бродарево, саопштено је из Еуромоста.

- Тада ће све Еколошке организације заједно са градјанима из Црне Горе, Србије и БИХ да крену у одбрану ових ријека и већ се процењује, да ће то бити заједнички највећи отпор у циљу заштите ријека у региону. Црна Гора нема чиме да се похвали када се тиче животне средине, ријеке и шуме на сјеверу Црне Горе су нападнуте са свих страна, од изградње мХЕ, до неконтролисаног одлагања отпада у ријекама и неконтролисане сјече шума- наводи Еуромост.

Како су истаки, садашња гарнитура Владе и представници Министарства Екологије, просторног планирања и урбанизма, као и њихови предходници, прво гледају своје личне интересе, па након тога само говоре како се они боре за еколошку државу.

- Већ сумњамо да су поједини представници овог Министарства продали дио Таре и обећали Реапублици Српској, да ће зажмурити на потапање дјела ове ријеке ако крену у пројекат Бук-Бијели. Али наша порука поводом 30.година Еколошке државе свима њима је, наша борба за Еколошку државу тек почиње, наша борба за сваки извор, ријеку,шуму, воду, ће бити толико јака да ће се далеко и чути, зато позив свим доносиоцима Одлука у памет се јунаци, не ударајте на народ, не ударајте им на живот, на породицу, а нама на сјеверу Црне Горе су шуме и воде, наши животи и будућност наше дјеце- закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:40