Фото: Архива / -Фото: Архива
25/03/2022 u 09:56 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фатићу незаконито дали отказ у КЦЦГ

Фатић је раније оптужио колеге да му нијесу дозволили да обавља свој посао и да је радио под мобингом

Основни суд у Даниловграду донио је пресуду у којој се наводи да је Клинички центар Црне Горе (КЦЦГ) незаконито донио рјешње о прекиду радног односа са васкуларним хирургом Николом Фатићем.

У одлуци судије Жељка Раичевића се истиче да се усваја тужбени захтјев тужиоца и поништава рјешење КЦЦГ од 21. јуна 2018. године о отказу уговора о раду од стране послодавца.

Одлуком суда КЦЦГ је дужан да плати 437 еура на име судских трошкова.

– Тужитељ је тужбом и ријечју на расправи представио да је био у радном односу код туженог на пословима специјалисте васкулраног хирурга, да би против њега био покренут и вођен дисциплински поступак у којем поступку је проглашен кривим, а тужени је након тога донио рјшење о отказу уговора о раду. Осим тога, правоснажном пресудом је утврђено да је одлука из дисциплинског поступка незаконита, а иста је била основ за доношење оспораваног рјешења о отказу уговора о раду, па постоје сви законски услови да се поништи рјешење о отказу. У одговору на тужбу тужени је оспорио основаност тужбеног захтјева наводећи да је дисциплински поступак против тужитеља спроведен у свему како то закон предвиђа – наводи се у одлуци суда.

Фатић је раније оптужио колеге да му нијесу дозволили да обавља свој посао и да је радио под мобингом.

Фа­тић jе раниjе под­нио приjаву Упра­ви за ин­спек­циj­ске по­сло­ве и Аген­ци­jи за мир­но рjе­ша­ва­ње рад­них спо­ро­ва при­ту­жбу про­тив Кли­нич­ког цен­тра због кр­шења за­ко­на о ра­ду и не­за­ко­ни­тог спро­во­ђења ди­сци­плин­ских поступака ко­jи је довео до рас­ки­да уго­вор на нео­д­ре­ђе­но у тоj уста­но­ви.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:20