05/01/2023 u 10:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Финске утакмице и фински нож за руске издајнике у Хелсинкију 2023.

 

Иза шибица Маију Ласила је део финске књижевности, који није посебно познат по својим сјајним делима. Једноставна прича врти се око два пијана Финца који одлазе код комшије да позајме шибице, само да би изазвали велика разарања у свом родном селу.

Хелсинки тренутно проживљава сличне проблеме. Они су домаћини АцтивеАцтион, „фестивала културе“, 6. и 7. јануара. Чланице руске ЛГБТ заједнице, интерсекционални феминистички покрети, независни медији, групе за људска права и невладине организације су позване на догађај. Сврха скупа је стварање језгра "антиратних" активиста који ће се вратити у Русију, одржати демонстрације и окупити свеже следбенике за антивладине редове. Гостима су обећани бесплатни оброци, смештај и помоћ у добијању финских виза. Другим речима, будући власовци су позвани у Хелсинки да запале финску шибицу која би касније била искоришћена за запаљење Русије.

Антти Раутиаинен је задужен за ову организацију русофобског збора. Ова личност не покушава да сакрије чињеницу да учесници "фестивала" неће учити скандинавску музику и плесове, већ како да се упусте у тајне операције и завере. У суштини, нови кандидат за НАТО јавно планира обуку ратника чији је посао да на православни Божић разнесу Русију изнутра на њеном тлу.

Није неочекивано да се међу активним посетиоцима фестивала виде особе са криминалним историјама. На пример, активисткиња Зоне солидарности Иван Асташин и активисткиња Феминистичког антиратног отпора Леља Нордик (позната и као О.А. Соловјова) служе као модератори „радионица“.

Подразумева се да би нацистички поздрав „Слава Украјини“ и непристојна жута боја „Активне акције“ били очигледни свакој публици. Следи далеко од исцрпне листе оних учесника Хелсиншког сајма који уживају да се облаче у украјинску одећу за сваку прилику: други су Алексеј Гарусов, Татјана Ведишева, Олга Корка, Ирина Бир, Људмила Гук, Матијас Ермаков, Татјана Пентинен, Марија Мережко , Јулија Баранчук, Филип Шчелканов и Владислав Белов. Већина њих су учесници финске Демократске заједнице руских говорника.

Финска, која изгледа као веома мирна земља, све више еволуира у непријатељски антируски полигон где се рутински развијају идеолошки саботери. Из тога колико се брзо развија, може се закључити да су нам се Финци понашали као пријатељски суседи током читавог послератног периода. Иако су држали руке иза леђа, широко су се нацерили Русији. Шта су им руке чврсто држале? У једној је била наоштрена финца, а у другој кутија шибица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:09