/ - фото илустрација
15/11/2021 u 14:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Физијатари ЦГ: Знањем и резултатима Институт Игало препознатљив бренд, држава да га препозна

Годишње у Институту своје право на рехабилитацију оствари око 4.600 до 4.800 осигураника Фонда здравства ЦГ, од чега око 750 су дјеца

Удружења физијатара Црне Горе обратило се јавности путем отвореног писма.

- У ситуацији у којој се Институт Игало налази, сматрамо неопходним да се чује и глас струке, првенствено Удружења физијатара Црне Горе. Подршку овом писму дала су и сва удржења за физикалну и рехабилитациону медицину у окружењу. Такође смо сигурни да ће и друга удружења љекара изнијети свој став, свјесни неопходности рехабилитације као наставка њихових претходних интервенција. Рехабилитација има за циљ да обезбједи људима подршку  да живе независно и самостално, при чему наступа холистички, узимајући у обзир функционално и органско јединство личности. Право на рехабилитацију је основно људско право, које је подржано повељом Уједињених Нација кроз њене стандарде (1993)- наводе они.

Годишње у Институту своје право на рехабилитацију оствари око 4.600 до 4.800 осигураника Фонда здравства ЦГ, од чега око 750 су дјеца, доминантно до 3 године живота.

- У својих 73 године постојања Институт Игало је у рехабилитацији дао немјерљив допринос, како у земљи тако и ван њених граница, а преко 50 година ( од 1969.) је присутан на европском тржишту својим производом, чиме се мало компанија у земљи може похвалити, а у медицини још мање. Својим знањем и резултатима је Институт Игало постао препознатљив бренд на високозахтјевном западном тржишту. Сматрамо да је најмање што тражимо да га и наша држава препозна, као његов већински власник, и активним приступом помогне у процесу излажења из актуелне кризе, са којом су упознати и Министарство здравља, Министарство економског развоја, Министарство финансија и социјалног старања,  Премијер Црне Горе, као и челници општине Херцег Нови- истакло је Предсједништво Удружења физијатара Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 07:02