/ Миливоје Катнић Фото:Срђан Бољевић
16/02/2022 u 14:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фонд ПИО: Катнић стекао услов за пензију

Катнић је претходно , у допису предсједници Тужилачког савјета, казао да би његова смјена на основу испуњења услова за пензију, недвосмислено значила дискриминацију по основу година

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић стекао је услов за пензију. Из Фонда ПИО Radiјu Crne Gore је потврђено да је Катнић стекао услов за пензију и да су тражену документацију већ прослиједили Тужилачком савјету, преноси портал RTCG.

Савјет је за сјутра за 15 сати најавио сједницу на којој би требало да одлучује о могућем престанку функције Катнићу и осталим тужиоцима који имају услов да се пензионишу.

Специјални државни тужилац Миливоје Катнић претходно је, у допису предсједници Тужилачког савјета, казао да би његова смјена на основу испуњења услова за пензију, недвосмислено значила дискриминацију по основу година.

Тражио је од Тужилачког савјета да из одлучивања у вези са њим, изузме два члана Синишу Газиводу и Стева Мука.

Мук је нашем Радију казао да су Катнићеви наводи неосновани, да нијесу утемељени на чињеницама, те да ће се на сјутрашњој сједници детљније изјаснити о томе.

Мук сматра да не постоји основ за његово изузеће и Катнићеве оптужбе доживљава као покушај притиска на њега лично, али и на цијели Тужилачки савјет.

( Радио Црне Горе )

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:32