Photo by Senad Palic on Unsplash-ilustracija
08/07/2021 u 10:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фондација "Банка хране": Не рјешава се проблем немаштине једнократним новчаним давањима

Додају да кад пошаљу контакте породица, помоћ породицама не стиже ни након два мјесеца

Фондација "Банка хране" Црне Горе изразила је незадовољство повдом односа према грађанима који се налазе у тешкој животној ситуацији.

-У тешком периоду за осиромашене грађане Црне Горе када се осјећају  тешке последице корона кризе,  незапосленост, пад свих релевентних економских показатеља, мегаломански раст цијена, за очекивати је проактивну социјалну политику у корист социјално угрожених. Из министарства социјалног старања од више мејлова које смо послали,  а сви су везани  за проблеме социјално угрожених породица, одговор смо добили само на један. На  једну од молби  министарству социјалног старања, да помогну људима који живе у сиромаштву, са предлозима како се могу олакшати,  одговарају нам једнако као и предходници, да пошаљемо контакте људи-наводе из ове фондације.

Додају да кад пошаљу контакте породица, помоћ  породицама не стиже ни након два мјесеца.

-Када питамо шта се дешава  јављају  да треба да помогне Центар за социјални рад из града у којем живи породица.А од њих ни трага ни гласа, порврђују нам породице које помоћ чекају. Не рјешава се проблем немаштине једнократним новчаним давањима( а знамо колико су она ниска ), већ свеобухватном системском подршком морали су то, нови доносиоци одлука посебно што за себе тврде да су експерти. научити од предходне власти-закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 19:41