Ulcinj Mala plaza / - FEJSBUK INTERNET
14/07/2022 u 09:27 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Forca: Ulcinjani na udaru Uprave za inspekcijske poslove, naplaćeno 300 hiljada eura kazni

Apelujemo na Vladu i nadležno ministarstvo da Upravi za inspekcijski nadzor naloži da poštuje osnovna načela inspekcijskog nadzora, te ustavne odredbe o zabrani diskriminacije, jer postupajući na način na koji postupa inspekcija krši osnovna ljudska prava, poručuju iz Force

Nova Demokratska Snaga FORCA u kontaktu sa građanima obaviještena je o njihovim lošim iskustvima sa Upravom za inspekcijske poslove Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Kako navode iz Force, "evidentno je da je u Ulcinju veliki broj inspektora, raznih inspekcija, te da nema privrednog subjekta kako preduzetnika tako i društava sa ograničenom odgovornošću, koja su ujedno većina i jednočlana društva, da nije imao bar jedno loše iskustvo i nije kažnjen od strane navedenih inspektora".

- Ovaj vid ponašanja od strane Uprave za inspekcijske poslove za Novu Demokratsku Snagu- Forcu je neprihvatljiv, vrijeđa dostojanstvo i onemogućava da koliko toliko nakon svih kriza koje su zadesila naše građane da obezbijede sebi i svojoj porodici elementarnu egzistenciju.

Naglašavamo da je Ulcinj najnerazvijenija i najsiromašnija opština Crne Gore sa najvećim potencijalima za razvoj, ali da većina građana jedva preživljava. Smatramo da je ovo pogrešan pristup inspekcija u rješavanju problema u poslovanju privrednih subjekata. Pristup na koji postupa Uprava za inspekcijske poslove narušava osnovna načela inspekcijskog nadzora a to je načelo prevencije i načelo srazmjernosti, navode iz Force.

Tvrde da neće biti da samo građani Ulcinja ne poštuju zakon, već je ovo endemski problem cijele države, a postupanje na gore navedene, nezakonite i selektivne načine dodatno otežava privređivanje i doprinosi osiromašenju građana, ako se ima u vidu da iako sezona još nije počela da je u Ulcinju izrečeno preko 300.000,00 eura kazni.

Ovim reagovanjem apelujemo na Vladu i nadležno ministarstvo da Upravi za inspekcijski nadzor naloži da poštuje osnovna načela inspekcijskog nadzora, te ustavne odredbe o zabrani diskriminacije, jer postupajući na način na koji postupa inspekcija krši osnovna ljudska prava. Ovim putem takođe apelujemo i na lokalnu samoupravu da stavi van snage odluku o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata do 2 časa iz razloga što je Ulcinj grad koji ljeti živi 24 sata te nije logično da bar uslužne djelatnosti kao što su restorani i brza hrana ne rade u to vrijeme, što smo konstatovali u svakodnevnom kontaktu sa turistima koji su i u tom pravcu izrazili nezadovoljstvo, zaključuje se u reagovanju te partije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:07