Valdanos, Forca / - VALDANOS, FORCA
16/06/2022 u 15:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФОРЦА: Залагаћемо се да власници Валданоса убирају своје плодове

И поред неразумне дуготрајности процеса, како додају, Форца је поступила са највећом жељом и вољом да врати маслињак Валданос чиме је реализовала једну од главних програмских тачака

Нова Демократска Снага ФОРЦА је прије годину дана успјешно реализовала један од програмских циљева од свог оснивања - повратак маслињака Валданос, који је захтијевао рад и одрицање до усвајања овог закона, поручују из обе партије.

 - Захваљујући дугогодишњем залагању Нове Демократске Снаге ФОРЦА, Закон о повраћају маслињака у ували Валданос је са 49 гласова за усвојила Скупштина Црне Горе, чиме је окончана дугогодишња политичка битка за идентитет Улциња - истичу они.

И поред неразумне дуготрајности процеса, како додају, Форца је поступила са највећом жељом и вољом да врати маслињак Валданос чиме је реализовала једну од главних програмских тачака.

 - Гласањем о закону покренут је поступак који ц́е трајати до 2024. године па с тога позивамо власнике који још нису започели овај поступак да га што прије отпочну. Овај процес има непотребне препреке, па је с тога Форца упутила иницијативу Влади ЦГ са предлозима за отклањање бесмислених препрека у не спровођењу Закона о повратку Валданоса - поручују из ове партије.

Неки од проблема су, како наводе и мали број поступака који је правоснажно окончан и то кривицом Управе за катастар, непоштовање законом прописане рокове за одлучивање по поднијетим захтјевима и Заштитник имовинско-правних интереса ЦГ одуговлачи поступке када за то не постоји нити један законом прописани разлог.

 - Нова Демократска Снага ФОРЦА поново позива Владу ЦГ да што прије одобри наше приједлоге да се бившим власницима и њеним наследницима омогући повратак своје имовине у цјелини. ФОРЦА ће се максимално залагати свим својим капацитетима како би власници Валданоса убирали своје плодове за добробит својих породица - истичу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:59