/ - Фото: Управа полиције ЦГ, ИЛУСТРАЦИЈА
20/09/2021 u 14:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Формираће посебну комисија са примарним задатком: Уништење преко двије тоне дроге

Данашњи састанак је био прилика да се, како додају, адресирају кључни изазови, као и да се поздрави рад на нормативним измјенама које имају за циљ унапређење стања у овој области

У Министарству унутрашњих послова данас је одржан састанак Међуресорне радне групе за складиштење, транспорт, анализу, поступање и уништење доказног материјала и привремено одузетих предмета приликом извршења кривичног или прекршајног дјела.

Како је наведено, састанку су присуствовали чланови Комисије-представници Министарства унутрашњих послова, Управе полиције, Управе за катастар и државну имовину, Вишег суда, Вишег државног тужилаштва и Агенције за заштиту животне средине.

-Извјештај Европске комисије за 2020. је указао на недостатак сигурног  чувања и складиштења доказа, односно предмета који су привремено одузети извршењем кривичног или прекршајног дјела прије уништења, као и на питања која се тичу транспорта, анализе, узоркованаја и уништења истих. Циљ ове радне групе је да се дефинише  адекватна рјешења и обезбиједи предузимање мјера и активности у вези са складиштењем, транспортом, анализом поступања и уништења доказног материјала и предмета привремено одузетих приликом извршења кривичног дјела. У вези са наведеним, Министарство унутрашњих послова ће у сарадњи са другим државним органима радити на координацији и усаглашеном дјеловању како би се рјешавали проблеми у вези са навденим питањима- наведено је у саопштењу МУП-а.

Данашњи састанак је био прилика да се, како додају, адресирају кључни изазови, као и да се поздрави рад на нормативним измјенама које имају за циљ унапређење стања у овој области.

Такође, закључено је да ће министар унутрашњих послова упутити иницијативе према Управи за катастар и државну имовину у циљу формирања посебне Међуресорске комисије за уништавање дрога, а  чији ће примарни задатак бити уништавање преко 2 тоне опојне дроге из правоснажних судксих пресуда, која се тренутнои налази у суду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:54