Ministar Dukaj / - MINISTAR DUKAJ
30/07/2022 u 11:03 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Formiran Radni tim za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o NVO

Pripremom ovog zakona unaprijediće se normativni okvir za djelovanje nevladinih organizacija od postupka osnivanje, upisa i brisanja, do finansiranja i drugih pitanja, važnih za rad i djelovanje NVO

Ministar javne uprave mr Marash Dukaj , u skladu sa odredbom člana 52 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, donio je rješenje  o obrazovanju Radnog tima za pripremu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nevladinim organizacijama.

Ministarstvo javne uprave, kao nadležno ministarstvo, prepoznaje veliki značaj i ulogu nevladinih organizacija u razvoja društva u cjelini i smatra ih ključnim partnerom u sprovođenju reformi.

Radni tim, čiji je zadatak da do kraja ove godine pripremi Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nevladinim organizacijama, čine predstavnici relevantnih ministarstava i predstavnici nevladinih organizacija i udruženja.

Pripremom ovog zakona unaprijediće se normativni okvir za djelovanje nevladinih organizacija od postupka osnivanje, upisa i brisanja, do finansiranja i drugih pitanja, važnih za rad i djelovanje NVO.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:24