Slavica Adžić / - LP
19/05/2024 u 18:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Forum žena LP: Stamatović mizogenim stavovima obezvrijedio akademsko zvanje

Forum žena Liberalne partije Crne Gore oštro osuđuje mizogini komentar profesora dr Aleksandra Stamatovića, docenta na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, izrečen tokom gostovanja na TV Adria u emisiji "Neki to vole vruće" sa Irenom Tatar.

Forum žena LPS smatra da je profesor, ne samo ponizio ženu svojim neprimjerenim komentarom, već i uništio ugled akademske struke i obezvrijedio akademsko zvanje koje nosi.

- Posebno je porazna činjenica da se novinarstvo u ovom slučaju nije sjetilo etičkog kodeksa, čime je dodatno urušeno povjerenje u ovu profesiju. Novinarka je dopustila da profesor slobodno komentariše, ali umjesto da reaguje na pravi način, njen smijeh je pokazao nedostatak profesionalizma. Očekivali smo da će novinarka demonstrirati da je novinarstvo iznad prosječnosti, s obzirom na dugu tradiciju i visoke standarde koje su postavili nekada pioniri novinarstva poput Dušanke Šundić i Radojke Lačević - saopštile su.

SD: Univerzitet Crne Gore da oštro sankcioniše Aleksandra Stamatovića

Forum žena Liberalne partije Crne Gore snažno osuđuje svaki sadržaj koji degradira društvo u cjelini. Novinarstvo je oblik književnosti, a od njegovih predstavnika očekujemo visoke etičke i profesionalne standarde u reakcijama i izražavanju.

- Pozivamo sve relevantne institucije da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvih incidenata i očuvala čast i dostojanstvo kako akademske zajednice, tako i novinarske profesije - zaključuje se u saopštenju Foruma žena Liberalne partije Crne Gore, koje potpisuje predsjednica Slavica Adžić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jun 2024 20:12