Fond za zdravstveno osiguranje / - FOTO: FEJSBUK
31/03/2023 u 15:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FZO: Stomatološke usluge pružaće se i u naredne dvije godine

Iz Fonda su napomenuli da je na Javni poziv pristiglo je 195 prijava, od čega 176 za stomatološke ordinacije i 19 ortodontskih ordinacija

Fond za zdravstveno osiguranje je u prethodna dva mjeseca sproveo proceduru koja je obuhvatala raspisivanje Javnog poziva za dostavljanje ponuda radi zaključivanja ugovora o pružanju stomatološke zdravstvene zaštite osiguranicima u Crnoj Gori i provjeru dostavljene dokumentacije koja kao rezultat ima zaključivanje ugovora sa stomatološkim ordinacijama, saopštili su iz ove institucije.

Stomatolozi bi mogli obustaviti pružanje besplatnih usluga

Oni su reagovali nakon što je iz udruženja stomatologa saipštili da bi mogli obustaviti besplatno pružanje usluga onima koji ispunjavaju uslove za to.

Iz Fonda su napomenuli da je na Javni poziv pristiglo je 195 prijava, od čega 176 za stomatološke ordinacije i 19 ortodontskih ordinacija.

- Proces zaključivanja ugovora koji se završava tokom današnjeg dana pokazao je da su ugovori zaključeni sa svim stomatološkim ordinacijama koje su se prijavile i ispunile uslove date javnim pozivom. Izuzetak u odnosu na pomenuto predstavlja svega nekoliko stomatoloških ordinacija koje zbog neispunjavanja zakonom propisanih uslova, odnosno ličnim odlukama nisu zaključili ugovore sa Fondom za zdravstvenom osiguranje - objašnjavaju oni.

Imajući u vidu navedene činjenice i ogromno interesovanje stomatoloških ordinacija koje se ogleda u velikom broju prijava i zaključenih ugovora sa Fondom za zdravstveno osiguranje Crne Gore, konstatuju da će se usluge stomatološke zdravstvene zaštite i u narednom dvogodišnjem periodu pružati na zadovoljstvo svih naših osiguranika.

-Napominjemo da je Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore održao niz sastanaka sa više predstavnika Stomatološke komore na kojima su donijeti konkretni zaključci u cilju daljeg unaprjeđenja stomatološke zdravstvene zaštite. Rezultat pomenutih sastanaka su konkretne odluke i mjere koje će Fond preduzeti u saradnji sa relevantnim predstavnicima Komore- zaključuju iz Fonda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:40